Lowepro Terraclime 100

Ha észrevétlenül szeretnénk utcaképeket készíteni, akkor alapvető, hogy ne nézzünk ki fotósnak. Amikor tavaly elkezdtem embereket fotózni, szerettem volna egy olyan táskát, amit gyorsan és csendben tudok használni, valamint egyáltalán nem hasonlít egy hagyományos riporter táskára.

Teljesen véletlenül akadtam bele a Lowepro Terraclime 100 váltáskába, ami pont erre a feladatra lett kitalálva.

Nagyon praktikus, mivel kicsi és könnyű, de pont elfér benne a GH2 vázam, rajta akármelyik objektívvel, valamint pár személyes apróság (pénztárca, telefon, toll, stb.). Ha nagyon akarom, még egy további objektívet és berakhatok, de erre még nem volt példa. Utcára egy objektívvel járok. :)

A fényképezőgép egy négy sarkán tépőzárral ellátott kendőbe helyezhető, amit boríték módjára lehet összehajtogatni. A hely elég szűkös, egy nagyobb DSLR gépnek már bizonyára nem elegendő, de a micro 4/3 vázakhoz tökéletes. Furcsa és kényelmetlen megoldásnak tűnik, pedig nem az. Nagyon könnyen használható.

A táskának van még pár apróbb zsebe, ahová a különféle apróságainkat pakolhatjuk.

Érdekes csatja van, ami nagyon csendes és nagyon gyors hozzáférést biztosít a táska tartalmához. Nem kell pl. tépőzárral “recsegni”.

A táska külseje nagyon erős, vízlepergető anyagból készült, a belseje pedig finom, puha. Nem tudom ki hogy van vele, de én örülök annak is, hogy szinte az egész újrahasznosított anyagból készült.

This entry was posted in Táska. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lowepro Terraclime 100

  1. Norbi says:

    Hehe, ilyen táskám nekem is volt, pont egy GF1-hez. :)
    Ami miatt eladtam, az pont a belső szatyros rész volt… Kissé nehézkesnek találtam a használatát; anélkül pedig túlságosan “lötyögött” a táskában a szett.

    • Rabi Miklós says:

      Az én trükköm az. hogy a borítékot “nyitva” hagyom, hátrafelé hajtom a negyedik sarkát. Így nagyon gyors, nekem semmi bajom vele. Szeretem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>