SMC Pentax-M 50/2.0

Gyönyörű felépítésű, kicsi, finom mozgású normál objektív, mérsékelt fényerővel. Fém és üveg, tökéletes összeszerelési minőséggel. Érdekes, hogy fél fényértékenként kattan a rekeszgyűrű az egész tartományban, kivéve f/2.0 és f/2.8 között, ahol nincs köztes lépés. Nem tragédia, de ha odapillantás nélkül állítok rekeszt, akkor ezt nem ért észben tartani.

49mm átmérőjű szűrőket tekerhetünk az objektív fém szűrőmenetébe, ami természetesen nem forog fókuszálás közben. A fókuszálás hagyományos módon, a teljes lencserendszer mozgatásával történik, a tubus jelentősen megnő a közelpontja (0.45m) felé közeledve.

Untitled

Pentax MZ-M + SMC Pentax-M 50/2.0

Teljes nyíláson nem túl éles, de a kontraszt rendben van. Kicsit szűkítve a rekeszen, a képek borotva élesek lesznek (6MP-re szkennelt negatívok alapján), saroktól sarokig.

A rekesz hat egyenes lamellából áll, ennek megfelelően hat ágú csillagot rajzol a pontszerű fényforrásokból, amennyiben szűk rekeszen használjuk. Mérsékelten hajlamos a becsillanásra.

Összességében egy igen jól használható, remek felépítésű, kis méretű objektív az SMC Pentax-M 50/2.0. Sajnálom, hogy ma már nem gyártanak ilyesmit.

This entry was posted in Objektív, Pentax. Bookmark the permalink.

2 Responses to SMC Pentax-M 50/2.0

  1. scarbantia says:

    Hangulatos kép. Milyen filmre készült?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>