Panasonic 25/1.4 vs. Nikkor 50/1.8G

Ez kérem egy tökéletesen tudománytalan összehasonlítás. :) Kaptam délután egy levelet (könyörgöm, szokjatok már át a kommentekre!), ami arra kért, hogy hasonlítsam össze az E-M5 + 25/1.4 párost a D600 + 50/1.8G-vel.

Sajnos ezt nem tudom megtenni, előbbiből finanszíroztam az utóbbit. Pedig érdekes kísérlet lenne, főként az előző posztomhoz kapcsolódva. Találtam viszont két hasonló képet. Persze máshogy vannak vágva (az micro 4/3-os négyzetesre, a FF csak egy kicsit bal szélről), de az expozíciós adatok kb. azonosak. Alap érzékenység, elegendő záridő, kicsit a diffrakciós határ feletti (mármint annál szűkebb) rekesz. Azonos feldolgozó szoftver (ACR 6.7 majd PS CS5), a szokásos élesítésemmel (150%, 0.5 pixel), nulla zajszűrés.

Untitled

Olympus OM-D E-M5 + Panasonic Leica DG Summilux 25/1.4 ASPH.

 

By the road

Nikon D600 + Nikon AF-S Nikkor 50/1.8G

Mindkét kép teljes felbontásban is elérhető. A Flickr oldaluk (ahová a fenti képekre kattintva juthatsz el) teljes betöltődése után jobb klikk a képre, majd klikk az Original opcióra.

Ennyit tudtam tenni.

This entry was posted in micro 4/3, Nikon FX, Objektív. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>