Flickr, Flickr…

A Flickr elvesztette két egymásutáni napon (december 6 és 7) az aznapi összesített kattintások értékét. A vicc az, hogy a képek trendje megmaradt azokra a napokra is, tehát van olyan képem, amit aznap mondjuk 32 alkalommal néztek meg, miközben az összes kattintások száma nulla.

Mindkét adat kétnapos korában tűnt el, tehát eleinte még helyes értéken állt, valahol ezer alatt egy kicsivel.

Természetesen írtam a Customer Service címére, megmutatva a nulla összesített értéket, majd pár kép nem nulla megtekintését, azonos napokon. Nagyon gyorsan és udvariasan válaszoltak, megköszönve 11 éves hűségemet (akkor regisztráltam náluk a weblapom), és elmagyarázták, hogy biztosan azért nulla, mert nem nézték meg aznap egyetlen képem sem. Üzleti levelezéseimben is többször tapasztaltam már, hogy az amerikaiak nem szeretik elolvasni a második mondatot, sőt, az összetett mondatokat sem kedvelik.

Miért gond ez? Nos azért, mert ezek a számok ugyan olyan adatok, mint a képeink. Ma elvesztenek egy számsort, holnap egy képet, holnapután egy profilt…

This entry was posted in Stb.. Bookmark the permalink.

3 Responses to Flickr, Flickr…

  1. Nálam a dec. 7-i látogatottság jelenik meg nullával, de ha a napi adatokat nézem, és nem a grafikont, akkor már normális adatot látok. Adat tehát talán nem veszett el, csak nem jelenik meg.
    Amúgy velem pár éve a profilvesztés is megtörtént. Úgy kezdődött, hogy egy új gépről nem tudtam belépni, mert nem emlékeztem a jelszavamra (a régi gép a mentett jelszóval tönkrement – mondjuk). Próbáltam a képeim tag-jeire keresni, de nem volt a találatok közt kép tőlem. Regisztráltam újra, megkerestem a régi ismerőseimet, és az ő kontaktjaik között sem szerepeltem.
    Ügyet nem csináltam belőle, nem voltam aktív felhasználó korábban, és volt jópár hónap, mikor nem léptem be. De mindenesetre van ilyen.

  2. Andras Csore says:

    Nagy ’ráncfelvarrás’ van a Yahoo –nál. Mail új kinézet, stb. Szóval van kis temporary glitch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>