Magamról

Hatodik születésnapomra kaptam az első fényképezőgépemet, valami kis távmérős orosz masinát, még 1981-ben. Mindkét Nagyapám fotózott, így nem volt nehéz megfertőződöm. :)

Canon EOS 50E + Canon EF 28-80/3.5-5.6 USM II.

Sok év telt el azóta, és szinte mindig volt valamilyen fényképezőgépem. Használtam is őket rendesen, mindenféle témák megörökítésére. Egyetemista koromtól főként a természetfotózás érdekelt. Olyannyira, hogy az utóbbi években már kínosan ügyeltem arra, hogy a képeimen nem legyen semmi, ami nem a természetes környezethez tartozik. Embereket gyakorlatilag sosem fotóztam.

Self portrait in Amsterdam

Panasonic LUMIX DMC-GF1 + Panasonic LUMIX G 20/1.7 ASPH.

Aztán 2010-ben valami megváltozott bennem, elkezdett érdekelni az utca és az emberek. Nem korlátozom többé magam. Ott fotózok ahol éppen vagyok, és azt fényképezem, ami éppen tetszik. Máshogy is állok már a fotózáshoz, mint korábban. Nem járok már fotózni sehová. Ha elmegyek valahová, akkor azt azért teszem, mert érdekel. Mert szeretnék minél többet látni, mert szeretnék minél több helyen lenni. És miközben ott vagyok, fotózok is.

Cambio! Cambio!

Olympus OM-D E-M5 + Panasonic Leica DG Summilux 25/1.4 ASPH.

Folyamatosan változom, és a felszerelésem velem változik. Már nem is számolom, hogy hány cserélhető objektíves digitális vázat használtam eddig, de azt tudom, hogy most épp a harmadik rendszert koptatom. Nikon FX-et, mert most épp ez tetszik.

Untitled

Nikon D600 + Nikon AF-S Nikkor 16-35/4G VR ED

A blogommal semmi különösebb célom nincs. Egyszerűen csak szórakoztat az írás, illetve segít bizonyos gondolatokat saját magam számára megfogalmazni. Remélem, hogy páran talán hasznosnak és érdekesnek találják a megosztott gondolataimat, véleményeimet. Ha így van, az nekem már elég.

Az írásaimmal sokfelé csapongok, de két dolgot nem teszek soha. Nem közlök átvett híreket, és nem végzek tudományos alaposságú teszteket. Ez egy vélemény blog, így csak olyan dolgokról írok, amikről van véleményem. Mondjuk, elég sok mindenről van… :)

Nem áll szándékomban szócsatázni senkivel, készséggel elfogadom, hogy léteznek az enyémmel ellentétes álláspontok is, amik tán ugyan annyira (vagy akár jobban) igazak, mint az enyéim. Nyugodtan írd le, ha valamiben nem értesz egyet velem! Csakis a sértő hozzászólásokat távolítom el, a kulturált, de az enyémmel ellentétes véleményekkel semmi bajom.

Köszönöm hogy végigolvastad, kellemes időtöltést!