Nem tudom…

 

 

 

Kedves Ismeretlen!

Köszönöm megtisztelő bizalmad, de nem tudok segíteni. Nem tudom, hogy melyik objektív lenne neked a legjobb. Nem ismerem mindet, nem tudom, mit és hogyan fotózol, nem tudom, mennyi pénzed van rá. Nem ismerem az ízlésed. Ami sokaknak jó, neked tán nem. Vagy pont fordítva, attól hogy valamiről csupa rosszat olvasol, még lehet, hogy neked pont megfelelő lesz. Nem tudhatom, így nem is segíthetek.

Azt sem tudom, hogy melyik fényképezőgép lenne a legjobb számodra. Egyik sem tökéletes, nincs legjobb, sem legrosszabb. Csak kompromisszum van. Ha ügyesen választasz, akkor olyan dolgokban engedsz, amik számodra kevéssé fontosak, és olyanokra helyezed a súlypontot, amik viszont számítanak. Neked, nem nekem.

Kérlek, ne pocsékold a drága idődet ilyen témájú levelek írására. Nem fogok válaszolni. Nem azért, mert bunkó vagyok, hanem mert nem tudok neked segíteni.

Photography is easy!

Panasonic LUMIX DMC-GH2 + Canon nFD 50/1.2

A fotózás lassú dolog. Nem a tesztek böngészése, a fórumok és blogok olvasása segít neked jobb fotóssá válni, hanem a tapasztalat. Szánj rá időt, éveket, hogy kitaláld, megtapasztald, mit és hogyan szeretsz fotózni. Abból pedig majd egyértelműen adódik, hogy mivel. Ha most kezded, vegyél bármit, ami tetszik és belefér, de ne pazarolj túl sok időt a keresgélésre! Úgyis hamar el fogod adni. Mint ahogy a következőt, és az azután következőt is. Ez egy ilyen dolog, de ne csüggedj! Előbb-utóbb a felszerelésed és a stílusod majd összeér.

Ne várd, hogy mások mondják meg, mi lenne jó neked. Sokan szívesen teszik, de ne higgy nekik! Járd szépen végig a saját utad, és válaszold meg a kérdéseidet saját magad!

Sok sikert és kitartást kívánok! :)

Rabi Miklós